Het machinaal dozen vormen en opzetten is een absolute must voor wie zijn verpakkingsproces wil optimaliseren. Het automatisch vormen van dozen heeft tal van voordelen: tijdswinst, geen eentonig werk meer voor de werknemer en steeds perfect gevormde dozen om af te vullen.

Bij de  dozenvormers van Techpack vult de operator het doosmagazijn met nog niet gevulde Amerikaanse vouwdozen (het doosmagazijn kan 150 of optioneel 300 niet-gevormde dozen bevatten). Het vacuumraam met zuignappen neemt de dozen aan en voert ze langs een tapekop waar ze onderaan dichtgetaped worden. Indien men een ander doosformaat wenst te vormen, past men de dozenopzetmachine aan in slechts 2 minuten.

De gevormde dozen die uit de dozenopzetmachine komen, kan men nu zeer eenvoudig gaan afvullen mede doordat ze onderaan getaped en dus mooi plat zijn. De dozen kunnen in serie of dankzij fotoceldetectie (op aanvraag) aangemaakt worden, bij dit systeem maakt de dozenopzetter telkens een nieuwe doos aan wanneer de operator 1 van de band neemt. Deze volautomatische dozenvormers komen veel in lijn te staan met een dozensluiter (naar keuze semi-automatisch of volautomatisch). De volautomatische dozenvormers zijn beschikbaar voor verschillende doosformaten en kunnen tot 18 dozen per minuut vormen (afhankelijk van uitvoering en type doos).

Onze specialisten komen graag bij u langs om uw verpakkingsproces te optimaliseren.