Tespack is specialist op gebied van automatisatie binnen het verpakkingsproces. Dankzij deze automatisatie kan men zijn producten efficiënter, sneller en uniformer gaan verpakken. Het automatisch verpakken van producten zorgt tevens voor een verlichting van werkdruk op de werknemers binnen het bedrijf.

verouderd

Wikkelen

Het automatisch wikkelen van pallets met folie is vandaag de dag een noodzaak geworden voor veel bedrijven. Het type wikkelaar en bijhorende transportsystemen worden onder andere bepaald door de producteigenschappen en de gevraagde output. Draaiplateauwikkelaars zijn geschikt voor lage tot medium output, draaiarmwikkelaars voor medium tot hoge en ringwikkelaars voor hoge productiecapaciteit.

Topvel leggen

In veel gevallen worden er bij automatische palletwikkelaars automatische topveldispensers geïntegreerd. Deze zijn uiterst geschikt om bovenop ieder type lading een beschermende folie te plaatsen. Naargelang het type topveldispenser kan men stofvrije of stof-en spatwaterdichte pallets krijgen.

Omsnoeren

Automatische omsnoering van allerhande producten heeft zeer veel voordelen: het is veilig, zeer snel, ideaal voor productbeveiliging of stabilisatie en is bovendien vrij voordelig naar verbruik van verpakkingsmateriaal. Tespack kan producten verticaal of horizontaal gaan omsnoeren, een combinatie van beiden kan ook.

Dozen opzetten

Men staat er in veel bedrijven niet bij stil hoeveel tijd er nu werkelijk kruipt in het handmatig gaan vormen en dichttapen van dozen, tijd die men aan andere zaken kan besteden. Bij het automatisch machinaal vormen van dozen kan men in hoog tempo perfect gevormde dozen klaarmaken zodat deze steeds beschikbaar zijn voor het afvullen.

Dozen sluiten

Deze automatische dozensluiters zijn uitstekend geschikt voor het seriematig sluiten van dozen, zowel boven als onderkant van de doos kunnen gesloten worden.

Producten transporteren

Of het nu gaat om dozentransport, pallettransport of andere producten: Tespack kan steeds een gepaste oplossing bieden. Wij beschikken over aangedreven rollenbanen, kettingtransporteurs, lamellentransport, transportbanden,...

Onze specialisten komen zeer graag ter plaatse om in samenspraak met de klant tot de juiste oplossing te komen en zo zijn verpakkingsproces te optimaliseren.